dinsdag 30 augustus 2016

Varend naar de molens en High Tea

Zaterdag zijn wij met een aantal van mijn teamleden naar de molens van Kinderdijk gevaren. Het was heel gezellig en we troffen het met het weer.

Zicht op Alblasserdam

De molens van Kinderdijk

Heerlijk rustig was het op het water, met een ietsje wind, en toch voelde het lekker.
Aan boord konden we genieten van een drankje en er werd heel wat heen en weer gekletst.
Onder een van de bruggetjes werden we door de plaatselijke jeugd getrakteerd op een plons water.

Plons.... is water...

Tijdens de stop was er ruimte om te kijken hoe een molen werkt, de tijd was echter wat kort en het weer was uitnodigend om een heerlijk ijsje buiten te eten.


I scream... Icecream... Everybody wants Icecream..

Groepsselfie


Na de nodige foto's ging de vaart weer verder. Bijzonder fijn om eens in de rust van het leven te zijn. Het is soms best druk in mijn leventje, maar ach: ik doe het allemaal zelf, en laten we eerlijk zijn: zonder dit alles zou mijn leven een stuk saaier zijn hoor :-)
Na de vaartocht meerden we weer bij de "thuisbasis" van de boot. Daar wachtte een heuse versgemaakte High Tea op ons. Er was veel meer dan op de onderstaande foto, zelfs overheerlijke pannenkoekenrolletjes! Er was wat commotie door de zon mar we lieten onze pret niet bederven.... We hebben bijna álles opgegeten, en er gingen met dit warme weer genoeg potjes thee doorheen.Voor de aanwezige dames had ik presentjes gemaakt. Een daarvan was een doosje, met de Curvy Keepsakes uitgestanst. Niet zomaar, nee, alles maar voor de helft, dus dat betekende ook wat knipwerk. Het was omdat ik de kleine paneeltjes wilde bestempelen. Je ziet het hieronder.Mijn dankwoordje staat op het label. De dames helpen mij enorm te groeien, als team, maar ook zeker als hun "Up". Daarvoor ben ik hen zeer dankbaar. Ik ben zó blij met mijn teamgenoten daarom heb ik hen dit uitje aangeboden. Helaas konden niet alle leden aanwezig zijn: een zieke, een paar moesten er werken, en een paar hadden een verjaardag in de familie. Hopelijk zijn ze er volgende keer ook gezellig bij!

Van iedereen kreeg ik bedankjes voor de dag terug in de vorm van heel leuke kaarten, en ook nog eens een verschrikkelijk lekker wijnpakket:


TOP dames, SUper bedankt


Voor tijdens de vaartocht had ik nog een cadeautje gemaakt: een verpakking voor een buisje bellenblaas. De stempelset "Playful Backgrounds" (Photopolymer) past daar uitstekend bij. De tekst "Time to PARTY" (uit "Confetti Celebration" - clearmount) stempelde ik in twee keer, steeds met behulp van de Stamp-a-Majig. Een superhandig hulpmiddel om precies op de goede plaats te stempelen, zeker als je stempel van rubber is.

Marja heeft van de dag een leuke foto layout gemaakt:


Zoals je ziet zat het weer bijzonder mee, en we hebben er allemaal erg van genoten!

zaterdag 27 augustus 2016

Artistically Asian cards workshop

Afgelopen week stond bij Attelyootje een workshop Asian Art Cards op het programma.
Omdat ik niet alleen met de prachtige stempelset Artistically Asian wilde werken zocht ik ook de stempelset Hopeful Thoughts erbij. De boom met de bloesemblaadjes doet me denken aan Cherry Blossom tijd, waarmee de lente wordt ingeluid. In het Japans staat de Cherry Blossom symbool voor (de vergankelijkheid van het) leven, in het Chinees staat ze symbool voor vrouwelijkheid en elegantie.


Achteraan staat een kamerschermkaart (room devider card). De paneeltjes zijn gemaakt door vellum te bestempelen met Versamark, en vervolgens te heatembossen met het nieuwe koperkleurige embossingpoeder. Het ziet er zo gaaf uit!
Het model is makkelijk te maken, maar het uitsnijden van de panelen is even een werkje, maar gaat verschrikkelijk goed met de Stampin' Trimmer!
En voor de sierlijke pootjes is een gouwe ouwe pons gebruikt: de Decoratieve Label Punch.


Voor de staande kaart (links) is de achtergrond met clearembossingpoeder geëmbosst. Het muntje is gemaakt door met goudpoeder te embossen, ponsen met twee maten Circle Punches, één uit het zwarte cardstock, en één uit Gold Foil Sheet. Wat ik overigens ook gebruikte om de mat achter de bloemstempel te gebruiken. De bloem is trouwens ook geëmbosst met clear embossingpoeder. Staat erg mooi!De rechter kaart is echt niet moeilijk: de paneeltjes zijn uit het midden in een raster gestempeld: hiervoor heb ik het kleinste clearblock (block A) gebruikt om mee te stempelen. Eenvoudig op het inktkussen deppen en afdrukken. Dat de afdruk niet helemaal gevuld is, is juist fantastisch!Aan de binnenkant van de kaart zijn teksten geplaatst. Chinese of Japanse "Zen-zinnen". Ik weet niet welke karakters de zinnen uitbeelden maar ik vind de teksten erg mooi. -

Vaak wordt er gevraagd om tevoren workshopvoorbeelden te showen. Dat wil ik graag doen, echter, mijn inspiratie komt vaak later dan het plan... Bovendien: het effect van een verrassing is toch vele malen leuker? Ik hoor dan ook vaak: het overtreft onze verwachtingen, het is allemaal heel leuk en verrassend.
Wil je ook eens een workshop meemaken? In mijn agenda staan er nog meer gepland, wees welkom en laat je verrassen! Het moment is te leuk om te missen.
En wil je deze wokshop workshop ook doen? Het kan, een workshop hoeft niet eenmalig plaats te vinden wat mij betreft, ik vind het leuk om te doen! Dus meld je gerust aan, een datum kan altijd worden gevonden in overleg.

vrijdag 19 augustus 2016

Bloghop Stamp Impressions - Vacation
It is such a pity: vacation is over yet. It went all so fast...
But I enjoyed every minute of it.
We own a chalet, in Voorthuizen - a lovely little village on the "Veluwe", just about 80 kilometers from Germany. It is about an hour driving from our living place and if possible in our agenda, we go there to enjoy every minute. It is all so quiet there, with nice little birds and squirls. Some cats too, our dog barks at them very furiously but never catch them. It's just a play.

We had a few rainy days in the beginning, not so bad anyway because we could read and relax from hard work the past time.

The sixth day we got a call from our daughter: she gave birth to our firstborn grandchild, a beautiful boy named Bram.
We were excited of course and almost couldn't wait to see this little boy. First she had to rest, and in the meantime I could finish the banner I made for them, announcing Bram's birth to the world.
You can imagine this was the highlight of our Vacation this year.


We enjoyed the rest of the days, sitting in the sun, barbequed, doing some little trips and enjoyed our neighbourhood.

The last day I treeted myself to a workshop Handlettering. I found out that I am very precise, but that is not necessary. You can play along as you wish. Fun to do! I am sure I will continue the lessons in the future.P.S.: Excuse me for the bad fotography. Couldn't get the light better.


I hope you will enjoy my input to this bloghop - it's the first time I made a layout like this. Usually I don't do this sort of things (I am not familiar to it), but I thought this could be a good challenge to me.
I hope you will enjoy the entire bloghop. The next blog is from Lolascrap, I think she has very good work done for us to see


Click on the pictures below  and you will be lead to the next of previous blog.

Next / Volgende
Previous / VorigeWil je graag weten welke producten ik gebruikte, neem dan contact met mij op via attelyootje@gmail.com.

Graag tot de volgende keer