Zoeken in deze blog

maandag 18 juli 2016

Moroccan nights workshop

Laatste week voor mijn vakantie heb ik een workshop gegeven met als onderwerp Marokkaanse Nachten - geïnspireerd op de set Moroccan Nights van Stampin' Up! Deze set is zo mooi! We kregen hem als zaalgeschenk tijdens OnStage in Salt Lake City.De eerste kaart is een basis van Emerald Envy - het mooi groene cardstock wat onderdeel is van de nieuwe kleurenserie InColors 2016-2018.
Daarop een mat van Delightful Dijon, ook een kleur uit de InColors, maar nu van serie 2015-2017. Zo mooi hoe de nieuwe kleuren daar ook bij passen!
Eerst is er gestempeld op het cardstock in dezelfde kleur inkt als het cardstock.
Het DSP van de serie Moroccan Nights leent zich ook om figuren uit te knippen. Dat is hier gedaan. Zo kun je al meteen een sfeertje maken.
De lantaarntjes uit de stempset zijn met Versamark gestempeld, daarna bestrooid met Copper Embossingpoeder (ook nieuw!) en ge-heatset met de Heat Tool.

Van de volgende kaart is de basis Night of Navy, geweldig mooi diepblauw!
Ook hier weer een deel van het DSP gebruikt, mooi papier is het. Het paneeltje met lantaarntjes is gemat op een stukje Cajun Craze.
De lantaarntjes zijn eerst in de kleuren Delightful Dijon en Emerald Envy gestempeld, daarna slechts deels met wat Versamarkt en daarna geëmbost met Copper embossing poeder.
(volgens keer toch maar niet zo eigenwijs doen en de Stamp-a-majic gebruiken... al heeft het wel wat dat het een beetje scheef is toch? :-) Het groene lantaarntje wilde ik alleen tot en met de knop stempelen, dat ging mis en ik stempelde toch de lijn mee waaraan het lampje hangt. Nu leek het ook nog of het niet op een ondergrond staat en dus maar opgelost door de lijn met een andere ophanglijn te bestempelen. Is dit een happy accident?
Ik had ergens een grapje met het kaarsvlammetje gezien en heb dat ook toegepast, door de kaarsvlam uit de set Build a Birthday te gebruiken. Dit is natuurlijk ook in te tekenen met een beetje inkt of Marker.
De derde kaart, een luikjeskaart, werd met een geheel andere techniek gemaakt: de babywipe techniek. Ik ben er gek op om die te gebruiken, het geeft zulke leuke resultaten!
Door het vlekkerige beeld van het doekje (zelfgemaakt stempelkussen) lopen de kleuren prachtig in elkaar over, wat weer een heel fraai beeld geeft na stempelen.Ik heb bewust in de binnenzijde geen tekst gestempeld, kan altijd nog, afhankelijk van het moment.


Het grote paneel is alleen aan de linkerzijde geplakt waardoor de kaart kan openen en sluiten.

Hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien wat er gemaakt is. Je ziet hier dat je met één set al veel kanten op kunt. Een heerlijke set!
Wil je ook een workshop volgen, meld je dan aan via attelyootje@gmail.com

Hieronder de artikelen die ik gebruikte:
Product List
Versamark Pad
[102283]
€ 10,50
Embossing Buddy
[103083]
€ 7,50
Stampin' Trimmer
[129722]
€ 36,00
Stampin' Scrub
[126200]
€ 21,00
Stampin' Mist
[102394]
€ 5,50Geen opmerkingen:

Een reactie posten